Våra behandlingar.

Vi har allt som du behöver samlat under ett tak – från allmän tandvård till specialisttandvård.

Läs om våra behandlingar här.

Allmän tandvård

Allmäntandvård är den vanligaste tandvården som erbjuds. Vi vill ge dig möjlighet till så god munhälsa som möjligt. Undersökning, röntgenundersökning, tandstensborttagning, lagning av trasiga tänder, rotbehandlingar och tandutdragningar är det som vanligtvis förknippas med allmäntandvård.

Kronor & broar

En tand består av en krona och en rot. Tandkronan som är den synliga delen av tanden består av emalj och tandben. Då en eller flera tänder gått sönder så mycket att man inte kan laga den med fyllningar kan man bygga upp en ny konstgjord krona ovanpå den del av tanden som finns kvar. Ibland kan den behöva lite stöd av de friska, intilliggande tänderna. Då fäster man samman dem med hjälp av en metallstödd eller helkeramisk konstruktion. Detta kallas för en bro eller brygga.

Implantat

I de fall man helt behöver avlägsna en eller flera tänder kan man ersätta dem med ett implantat. Implantatet består av en titanskruv som fästs i käken. På denna kan man sedan sätta fast en konstgjord tand. Det här är ofta en smidig och relativt enkel behandling som ger en mycket stabil tand. 

Tandblekning

Nu för tiden är tandblekning ett vanligt sätt att fräscha upp sitt leende. Du får en individuellt anpassad bleking, där vi utgår helt från dina tänder och dina behov.

TandCentrums tandblekningar följer alltid det nya regelverket. Enligt dagens bestämmelser ska tandblekning alltid göras i samråd med tandvården, och en tandläkare måste alltid stå som ansvarig.

För att vara säker på att dina tänder klarar blekningen görs alltid en undersökning.  Efter att vi undersökt dina tänder och konstaterat att det går att utföra en tandblekning, så tillverkar vi en personlig gelskena åt dig.  Det fiffiga är att du enkelt och bekvämt kan sköta behandlingen hemma.

Käkkirurgi

Vi utför kirurgiska ingrepp till exempel operation av visdomständer och implantat. Dessa operationer utförs på kliniken av specialisttandläkare Zoran Ristevski.

TandCentrum är en kontantfri klink.

Vi tar enbart emot betalningar via kort, swish eller faktura.

Våra öppettider
måndag: 08.00 – 16.00
tisdag: 08.00 – 14.00
onsdag: 12.00 – 18.00
torsdag: 08.00 – 14.00
fredag: 08.00 – 13.00